"Molitva za oproštaj" Jelene Bačić Alimpić: Finale trilogije

„Molitva za oproštaj“ Jelene Bačić Alimpić je finale trilogije „Kazna za greh“. Roman o prelomnim godinama, prećutkivanim istinama, lažima i grehovima. I ljubavi kao poslednjem utočištu.



Zamišljena kao trilogija, „Kazna za greh“ je  saga o sudbini dve porodice s početka 20. veka, staleškoj podeli, varoškim i vlastelinskim sudbinama i tajnama neobičnih likova čije se sudbine prepliću i sudaraju.
Čestita, lepa i obrazovana Emilija Nojbauer posle mnogo godina borbe, učenja i odricanja konačno ostvaruje svoj san i postaje profesor na Univerzitetu u Beču. Njen mentor i suprug doktor Franc Nojbauer svim srcem je podržava, ali s vremenom gubi zdravlje, pa najpre njegovo slepilo, a zatim i psihički problemi zadaju velike muke svima oko njega. I dok imanje Ercegovih, pozornica Emilijine davne sreće i izvor večite tuge, tone u jad i propast, drage osobe u Beču i trenuci radosti obasjaće njenu dušu. Ipak, životna iskušenja ne posustaju. Posle bolnog pitanja materinstva, posle godina pristajanja da bude ono što joj srce nije, na pragu odluke da odabere sasvim drugačiji život, Emiliji će naposletku stići davno napisano pismo, a u njemu pretnja da će joj zaboravljena obećanja iz prošlosti zauvek promeniti budućnost.


Kako najdraže zaštititi od počinjenog greha? Ko može oprostiti greh? I najzad – mladost jeste nepovratna, ali može li se ljubav vratiti?

„Veoma sam uzbuđena i srećna zbog izlaska ’Molitve za oproštaj’, treće knjige iz trilogije ’Kazna za greh’, zato što sam time zaokružila jednu obimnu i višeslojnu priču a samim tim i devetomesečni iscrpljujući rad. Jedva čekam reakcije čitalaca. Nadam se da ih neću izneveriti i da će kraj trilogije ispuniti njihova očekivanja“,
naglasila je Jelena Bačić Alimpić.

Romani Jelene Bačić Alimpić prodaju se u neverovatnim tiražima. Posle „Ringišpila“, „Pisma gospođe Vilme“ i „Poslednjeg proleća u Parizu“ koji su postali bestseleri, „Noć kada su došli svatovi“, prva knjige trilogije „Kazna za greh“, a zatim i drugi deo trilogije „Knjiga uspomena“, takođe su pomerili granice čitanosti.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP