VELIKI HOROSKOP: Astro vodič za 2014. godinu

Šta kažu zvezde za 2014. godinu? Posao, ljubav, zdravlje, antikrizni savetnik... Za početak, niko ne sumnja da ova godina donosi razna iskušenja i napore. Ipak, stvari ne treba generalizovati. Uostalom, pogledajte konkretne odrednice vezne upravo za horoskopski znak u kome ste rodjeni...

Dalje...

Pogledajte kako Veljko Ražnjatović trenira MMA (VIDEO)

Sin Svetlane Ražnatović, 17-godišnji Veljko, nedavno je počeo da trenira jedan od najkrvoločnijih sportova – MMA (mixed martial arts, prim. aut), i to s najpoznatijim srpskim utlimat fajterom Dušanom Džakićem, koji je nedavno pobedio u meču na SBC 2 šampionatu u Novom Sadu! Pre par dana Veljko je zadobio lakšu povredu glave prilikom treninga.

Dalje...

Igrajte legendarne igre besplatno na internetu!

Pac-Man, Donkey Kong, Q-Bert i Asteroids - gotovo sva praistorija igara postala je dostupna na internetu, na sajtu koji je između ostalog oživeo i legendarnu konzolu Atari 2600.

Na sajtu Internet Archive postavljena je svojevrsna virtuelna ludoteka koja korisnicima omogućava da zaigraju oko 100 igara nastalih tokom sedamdesetih i osamdesetih godina, u doba prvih konzola. Operacija je zahtevala pomoć čitave "armije volontera" kojoj još ostaje da obavi neka poboljšanja, kao što je postavljanje zvuka. Za sada sve igre rade bez zvuka, to je ograničenje.

Trenutno korisnici mogu da se upoznaju sa jednostavnom animacijom i grafizmom igara na konzoli Atari 2600, koja se na tržištu pojavila 1977, kao i na konzolama Magnavox Odyssey (1978) ili ColecoVision (1982). Sledeći uputstva, igrači mogu da se upuste u ove "askurđele" video igara koji nemaju gotovo ništa zajedničko sa savremenim ultrarealističkim superprodukcijama kao što su Grand Theft Auto ili Assassin's Creed.

Osnovan 1996. uz učešće istraživača i univerzitetskih radnika, sajt Arćive pokušava da izgradi istoriju digitalne ere, a posebno je poznat po svojoj "Wayback Maćine" koja čuva trag internet sajtova i nakon njihovog gašenja.

Kako navodi BBC, sve igre nalaze se u "sivoj zoni" legalnosti, jer vlasnici autorskih prava na igre "žmure na jedno oko" zbog toga što se one više ne proizvode i ne mogu se kupiti praktično nigde, a njihovo igranje sa CD-romova iz "kućne radinosti" je svojevrsno priznanje za proizvod koji je odoleo zubu vremena.

Pre igranja svake igre prvo pročitajte uputstvo o načinu kontrolisanja, a potom se igra otvara u internet pretraživaču.
(Autor: MONDO/Tanjug,Marko Čavić)

Dalje...

Optička iluzija od koje ćete se naježiti (VIDEO)

Tiranosaurus reks je jedno od najstrašnijih stvorenja koje je koračalo planetom i glavni akter noćnih mora za sve kojima je film "Park iz doba jure" oličenje košmara. Ova optička iluzija možda nije najstrašnija stvar o dinosaurusima koju ste ikada videli, ali će vas njen rasplet sigurno oduševiti.

Dalje...

"24 minuta sa Zoranom Kesićem" večeras od 23

Ko je žrtva: predsednik Nikolić koga prisluškuju ili onaj koji mora da prisluškuje predsednika Nikolića? Saznacete u najnovijem izdanju emisije "24 minuta sa Zoranom Kesićem" na Televiziji B92.

U 10. epizodi gledaćete:

Da li će Ivica Dačić promeniti pesmu ili će ostati veran "Miljacki"?

Ko je žrtva: predsednik Nikolić koga prisluškuju ili onaj koji mora da prisluškuje predsednika Nikolića?

Zašto Čedomir Jovanović doživljava Aleksandra Vučića kao klimu?

Kako je Dragan Đilas postao ugrožena vrsta u Beogradu?

Analitičar i gost: Teofil Pančić.

Dalje...

NJUZ NET: Najzanimljivije izjave Tomislava Nikolića snimljene tokom prisluškivanja

Klikni na sliku za uvecanje!

Dalje...

VIDEO GODINE: Rezervaćio, Versaći, Perući, Dojče Kavana - hit novogodišnja ponuda na buvljaku!

Subotom u Zaječaru svi putevi vode na buvljak...

Dalje...

Soraja bez gaćica

Starleta Soraja Vučelić nedavno je uradila još jedan u nizu set provokativnih fotografija. Iako smo navikli na njena golišava izdanja, verujemo da će se i Soraja iznenaditi kada bude shvatila da joj je jedan detalj na ovoj fotografiji promakao.


Starleta pozira u uskom providnom vešu sa podignutim nogama, a odraz u ogledalu nam je otkrio da Soraja tokom ovog snimanja nije nosila gaćice.

Slučajno ili namerno, tek njena zadnjica je ovoga puta u prvom planu.
Izvor: Pulsonline

Dalje...

Kesha svira klavir grudima

Pevačica Kesha rekla je za "Dejli star" da ponekad, kada bi trebalo da piše nove pesme a nema inspiraciju, svira klavir grudima.

"Skinem se gola i legnem na klavir, i onda ga nežno sviram grudima. Moje 'devojke' polude kada osete hladnu slonovaču", ispričala je Kesha i više nego što je trebalo.

Pevačica voli da bizarnim izjavama šokira javnost, pa je tako ispričala da je pila sopstveni urin, a nedavno je dizajnirala i nakit u obliku penisa.

Dalje...

Stanija kao seksi Deda Mrazica

Stanija Dobrojević rešila da obraduje svoje fanove fotografijom koja odiše duhom Nove goidne koja je pred nama.

U izazovnom čipkanom crvenom kostimi, starleta se našla u ulozi Deda Mraza na ženski način, a naravno fotka nije mogla da prođe bez poljupca i naglašenog dekoltea.

Kako je po tradiciji poznato da deca od Deda Mraza očekuju poklone, tako su i Stanijini fanovi od nje zatražili po nešto: "Pokaži nam guzu", "Skini se cela" i slično.

Dalje...

Snajka Cece Ražnatović! (VIDEO)

Pevačica Svetlana Ceca Ražnatović proslavila je svoju krsnu slavu Sveti Nikola. Veliki broj poznatih prijatelja folk dive posetio je njen dom, a najzapaženija svakako je bila Cecina snajka Maša koju je sin Veljko predstavio medijima.  

- Moja devojka se zove Maša, a zajedno smo oko 3 i po nedelje. Volimo se", rekao je Veljko. (pulsonline.rs)

Dalje...

Romana Panić se skinula na Farmi!

Učesnici rijalitija "Farma" su dobili zadatak da smisle petominutni program kojim će zabaviti Zadrugu i gledaoce.


Nakon što se program završio, svi farmeri su bili bogato nagrađeni namirnicama i pićem, ali neki od njih su i dalje hteli da se igraju, te su organizovali modnu reviju.

Najizaovnija u ovom zadatku je svakako bila Romana Panić, koja je odlučila da počasti farmere šetnjom u donjem vešu.

Naime, ona je skinula bademantil koji je nosila, i pokazala svoje telo što je naišlo na oduševljenje svih ukućana, kao i gledaoca ove emisije.
(Blic)

Dalje...

Kako da dobijete 50 dolara pravog novca za trgovanje na svetskoj berzi?

Kompanija FXLider, regionalni lider u trgovanju na svetskom finansijskom tržištu prisutan već 3 godine na srpskom tržištu, svima koji su zainteresovani da se uključe u trgovanje na svetskoj berzi poklanja 50$ pravog novca kao početni kapital.

Ono što je neophodno da uradite da biste dobili 50$ za trgovanje, je samo da otvorite realni račun kod FXLider-a, i na njega će automatski biti uplaćena sredstva sa kojima možete odmah početi da trgujete.

Ukoliko nemate nikakvo predznanje a ipak želite da iskusite berzansko trgovanje, nakon što otvorite realni račun i dobijete svojih 50$ za start, FXLider eksperti će Vam ponuditi svu neophodnu pomoć besplatno.

> OTVORITE REALNI RAČUN OVDE!

Dalje...

Deda Mrazevi se potukli: pršti, pršti bela staza

Šestoro Deda Mrazeva postali su hit na internetu nakon međusobne brutalne tuče na ulicama Njujorka u subotu uveče.



 
Iako je zamisao bila da ovogodišnji SantaCon, godišnje okupljanje hiljade ljudi odevenih u kostime Deda Mraza, donira sredstva siromašnima i širi radost, video pod nazivom "Santapocalypse NYC 2013" neće mnogo pomoći u toj nameri.

Dalje...

Zašto da baš danas popijete čaj?

Navalite na svoju šoljicu čaja! Na taj način "učestvovaćete" u obeležavanju Svetskog dana čaja. Pre toga, pročitajte neke zanimljive činjenice o ovom napitku.

Najpopularniji napitak na svetu otkriven je u Kini, a ubrzo je stigao u sve krajeve sveta. O njegovoj zastupljenosti govori i to da se svake godine 15. decembra obeležava Svetski dan čaja.

Uprkos tome što potiče iz Kine, čajevi koji su najzastupljeniji u svetu danas dolaze iz Indije. U ovoj zemlji gajenje čaja je, posle turizma, najrazvijenija industrija.

U svetu postoji mnogo vrsta čajeva, ali svi potiču od samo jedne biljke – čajevac (camellia siensis). Kakve boje i ukusa će biti čaj, zavisi samo od toga na koji način je ova biljka obrađena.

Popularne kesice čaja, izmišljene su u Americi početkom 19. veka, a na početku su se koristile za čuvanje čajeva donetih iz Indije. Danas, 96 odsto svih čajeva koji se služe u različitim krajevima sveta služe se iz kesica.

Najveći obožavaoci čaja na svetu, pored Kineza su svakako i Englezi, koji imaju određene vremenske periode u toku dana koje odvajaju za uživanje u ovom napitku.

Različiti narodi imaju i razne dodatke za čaj. Tako, na primer, Englezi u čaj često dodaju i mleko, dok se kod nas uglavnom, pored šećera, dodaju med ili limun.

Iako će vas zimi brzo zagrejati i važi za "zimski" napitak, čaj može da bude i savršeno letnje osveženje, ako ga pijete hladnog i po želji, dodate led, limun, listiće nane...

Pored onih uobičajenih – od nane, kamilice, đumbira, koprive, zeleni, crni..., postoje i neke malo egzotičnije vrste. "Ulong" čaj koji je najzastupljeniji u Kini i Tajvanu ima voćnu aromu, a često ga nazivaju i "zmajevim čajem". Razlog za to je što kada se sipa u posudu, formira oblik zmaja. To je ujedno i najskuplji čaj na svetu, a za kilogram je potrebno izdvojiti oko 2.200 evra!

Ipak, čaj ne služi samo za piće, pa se u mnogim krajevima sveta, naročito u Aziji, praktikuje i proricanje budućnosti pomoću gledanja u listove čaja.

Možda nećete da gledate u listiće, ali možete da ga koristite za razne stvari. Dobar je za lečenje manjih posekotina, pomaže u oslobađanju neprijatnih mirisa stopala ukoliko se doda u kupku, koristi se i za pravljenje marinade za meso, a dobar je i za čišćenje podova.

Pored ove, multipraktične upotrebe, čaj ima višestruko dobre efekte na zdravlje - čuva zdravlje srca, pospešuje rad bubrega, oslobađa toksine u telu, umanjuje rizik od infarkta, čuva zdravlje zuba...
(Mondo)

Dalje...

Toples čestitka Majli Sajrus

Dok se drugi poznati slikaju uz jelku, u lepo ukrašenom domu, Majli je odlučila da svojim pratiocima na društvenim mrežama poželi srećne praznike – toples.

"Srećan Božić, i hvala Njujorku što je jedna od retkih država u kojima bradavice imaju slobodu", napisala je Majli misleći na zakon po kojem je ženama dozvoljeno da idu toples po ulici.

Pevačica je na Twitteru dodala da se "ne radi o si*ama, već o ravnopravnosti polova". Važi, verujemo ti...

Dalje...

Nije vic: Plavuša duvala u kompresor da "napuni TV plazmu"

Zaposleni u jednoj prodavnici tehnike odlučili su da se našale sa koleginicom plavušom. Rekli su joj da mora da duva u kompresor i pumpa kako bi se TV napunio plazmom.



Cura je nasela na štos, a šaljivdžije od kolega su je još terale da pumpa brzo kako "plazma" ne bi iscurela.

Dalje...

Angry Birds Go! trkačka igra: Prestigni prasiće! (DOWNLOAD)

Android, iOS i Windows Phone 8 korisnici besplatno mogu već sada da igraju Angry Birds GO! igru, karting trku u kojoj je potrebno pobediti sve prasiće!


Umesto istrebljenja formula ove igre je drugačija - prestigni sve prasiće! Angry Birds prave zaokret nakon uobičajenog sistema igranja i Go! igra stiže kao prilično iznenađujuće i dobro osveženje.

Igrivost je odlična (testirano na Androidu i WP8), a cilj igre je što pre i prvi proći kroz cilj. Na putu do njega mogu se koristiti razni dodaci, pojačivači brzine i drugi elementi koji se sakupljaju usput. Igraču je ostavljena i mogućnost izbora ptičice za trku, automobila, unapređivanje njegovih karakteristika i slično.

Sadržaj igre je samo delimično otključan, a postoje i sadržaji koji se kupuju. Ipak, većina opcija besplatno će, uz reklame, biti dostupna svim igračima, a na listi podržanih biće i multiplejer preko mreže i VS. mod preko Bluetoth veze između dva telefona u blizini.

Angry Birds Go! preuzmite sa sledećih linkova:
- Android
- iOS
- Windows Phone 8.

Dalje...

Modelsice snimile novi "vrući" spot (VIDEO)

Modelsice su snimile novi spot, koji sada može da se pogleda i na kanalu You Tube. Sigurni smo da će i ovaj video izmamiti uzdahe muškaraca.



Atmosfera spota svakako podseća na prethodne video radove u kome su članice u prvom planu, tj. njihov izgled.
Pesma za koju je urađen spot zove se “Žućko”, sve je snimano u studiju Đakov, a namera ekipe koja je na njemu radila i jeste bila da podseća na ranije radove grupe.

Dalje...

"Jelen Top 10" se ukida

Glavni sponzor "Apatinska pivara" odustala je od projekta, pa će "Jelen Top 10" prestati sa emitovanjem od prvog januara. Voditelj emisije Jugoslav Pantelić potvrdio je za domaću štampu da emisije više neće biti, i da je odustajanje sponzora razlog.

I reper Marčelo, koji je gostovao u poslednjoj epizodi emitovanoj u nedelju, na društvenim mrežama je najavio da se "Jelen Top 10" gasi.

"Pozivam gledaoce i kolege da se oglase u javnosti, kako bismo spasili jednu od svega nekoliko emisija koje se bave alternativnom muzikom. Dajte bar da pokušamo", pozvao je on na svojim Facebook i Twitter nalozima.

Dalje...

Šta je potrebno za maratonski seks?

Da li ste nekada razmišljali o seksu koji bi trajao satima? Ako je odgovor na pitanje 'da', onda ste na pravom mestu, jer ovoga puta donosimo odlične savete za maratonski seks.

Pažljivo s alkoholom

Iako vas nekoliko pića može opustiti i oraspoložiti, previše alkohola može uništiti vaš čin iz više razloga. Jedan od njih je i taj da se možete osećati pospano, a pospanost i maratonski seks ne idu zajedno.

Vežbajte samokontrolu

Tokom maratonskog seksa potrebno je održavati erekciju i ne završiti prerano. Određene poze mogu da pomognu, kao i česta promena poza tokom seksa. Potrebno je mnogo vremena i prakse da bi se ovladalo tehnikama samokontrole, ali isplati se.

Usredsredite se na njeno zadovoljstvo

Naravno, ako tokom maratonskog seksa ne izdržite i dođete do vrhunca i pre nego što ste hteli, to ne znači da seks morate da završite. Možete da se posvetite partnerki i njenom uživanju, a u tom vremenu se možete oporaviti i biti spremni na još konkretne akcije.

Koristite rekvizite

Ne morate sve vreme da posvetite penetraciji. Nije sve u tome, pokušajte s nekim igračkama za seks. Eksperimentišite, nemojte da se držite samo onoga što ste već isprobali, ima toliko toga što bi vam verovatno donosilo užitak, samo treba da se odvažite na to.

Lubrikant, lubrikant!

Poslednje, ali ne najmanje važno - lubrikant. Tokom maratonskog seksa suvoća može biti problem, ali taj problem se lako može rešiti lubrikantom.
Izvor: hot.hr

Dalje...

Salata koja odmah popravlja raspoloženje

Kada smo loše raspoloženi, obično zgrabimo čokoladicu i drugu kaloričnu hranu. Međutim, postoji bolje i zdravije rešenje. Tu je i recept.

Jedno istraživanje australijskih stručnjaka pokazalo je da klinički depresivne osobe imaju niži nivo alfa-tokoferola (vitamina E) u krvi nego vedri, veseli ljudi.

Zato, povećajte nivo vitamina E u krvi jedući salatu prebogatu ovim i drugim vitaminima.

Evo recepta:
Pomešajte 1,5 šoljicu listova mladog spanaća i 1,5 šoljicu listića mlade zelene salate. Dodajte polovinu avokada izrezanog na komadiće i kašiku prženih semenki suncokreta.
U manjoj posudi pripremite preliv: pomešajte dve kašičice maslinovog ulja i kašiku jabukovog sirćeta. Po želji, možete da dodate i kašičicu paradajza iz tube koji je takođe bogat vitaminom E. Sastojci su dovoljni za jednu porciju.
Sa takvom salatom ćete uneti: 207 kalorija, pet grama belančevina, devet grama ugljenih hidrata, 18 grama masnoća, (dva grama zasićenih), pet grama vlakana i 94 miligrama natrijuma.
Izvor: Cosmopolitan.rs

Dalje...

Umro Umberto Panini, kreator albuma samolepljivih sličica

Umberto Panini, jedan od tvoraca u svetu čuvenih albuma za samolepljive sličice, koji su oduševljavali generacije mladih kolekcionara, umro je u Modeni u 83. godini.

Zajedno sa svojom braćom Đužepeom, Benitom i Frankom, Umberto Panini je počeo da proizvodi albume za popunjavanje sličicama početkom 1960-ih godina.

Njihov prvi album zvao se "Calcatori" (Fudbaleri) i bio je posvećen italijanskim prvoligašima.

Ubrzo je asortiman proširen, pa su iz štampe počeli da izlaze albumi iz raznih domena - od sporta, preko životinja, do junaka stripova i crtaća na ogromnu radost mališana ne samo u Italiji, već i u mnogim drugim zemljama.

Kompanija Panini je 2011. ostvarila prihod od 621 milion evra. Odlazak poslednjeg od braće Panini izazvao je talas nostalgije u Italiji. Mnogobrojni su komentari u medijima i na društvenim mrežama.

"Jedan deo našeg detinjstva umro je danas sa odlaskom Umberta Paninija", komentar je jednog korisnika Tvitera.

Dalje...

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP